איטום גגות באמצעות יריעות ביטומניות

27 במאי 2015
איטום גגות באמצעות יריעות ביטומניות

איטום גגות הוא חלק חשוב בכל תהליך של בניה או שיפוץ. בכל מבנה, הגג הוא החלק החשוף ביותר לפגעי מזג האוויר- בין אם מדובר בטמפרטורות גבוהות בקיץ, או גשמים ורטיבות בחורף. הסכנה העיקרית בגג לא אטום (או באיטום לקוי) טמונה בכך שהגשמים שיורדים בחורף עלולים לגרום לטווח רחב של נזקים, החל מרטיבות בקירות, קילופי טיח, התפתחות עובש ופטריות וכלה בנזקים חמורים יותר. בשל כך, חשוב לבצע איטום תקפתי של הגג, לצורך מניעת נזקי רטיבות.

עד לא מזמן, הדרך הנפוצה ביותר לאיטום גגות הייתה באמצעות מריחת זפת חמה, אך כיום, עם ההתפתחויות הטכנולוגיות שחלו בתחום, נוספו שיטות איטום חדשות ויעילות לא פחות, ביניהן – הנחת יריעות ביטומניות, שימוש בחומרי איטום ביטומניים או פוליאוריטנים, התזת חומרים פולימריים ועוד. במאמר זה נתרכז בשיטת איטום באמצעות יריעות ביטומניות.

מהן יריעות ביטומניות?

יריעות ביטומניות הן יריעות גמישות ועמידות במיוחד, המשמשות לאיטום מבנים. היריעות עצמן עשויות משכבת ביטומן אשר משוריין בסיבי פוליאסטר או סיבי זכוכית ומשופר בחומרים אלסטיים נוספים. היריעות מגיעות בעובי הנע בין 4-5 מ"מ והן מצופות בשכבת אגרגט לבן, המספק הגנה מפני קרינת השמש. בתהליך האיטום, היריעה מוצמדת אל הגג באמצעות חימום בלהבה, אשר ממיסה את שכבת הביטומן שביריעה וגורמת לה להיצמד לתשתית שמתחת.

מתי כדאי להשתמש ביריעות ביטומניות?

יריעות ביטומניות מתאימות במיוחד לאיטום משטחים שטוחים כמו גגות בתים שטוחים חשופים, מרפסות או גגות מרוצפים. היריעות מתאימות הן לגגות חדשים (מבטון או בטקל) והן לגגות בהם כבר קיימת שכבת זפת. כמו כן, מתאימות היריעות לאיטום תחת משטחים מרוצפים כמו רצפות מרתפים, מבנים תת קרקעיים ועוד.

היריעות פחות מתאימות לגגות בהם קיים איטום אקרילי ישן או חומרי איטום צמנטים הידראוליים. במקרים אלו יש להסיר את השכבה הקיימת לפני הנחת היריעות הביטומניות.

יריעות ביטומניות – יתרונות

איטום גגות באמצעות יריעות ביטומניות נחשב לשיטה הנפוצה והאמינה ביותר כיום, מכמה סיבות:

– היריעות נחשבות חזקות, גמישות ועמידות במיוחד בפני פגעי מזג אוויר כמו קור, רטיבות, לחות וחום.

– היריעות מגיעות עם שכבה עליונה לבנה, כך שאין צורך בשכבת סיוד נוספת על פני היריעות עצמן.

– האיטום הביטומני נחשב לאיכותי במיוחד, המחזיק מעמד לאורך זמן (כעשר שנים) ולא נהרס בקלות, לכן אין צורך בתחלופה שלו כל כמה שנים.